Lezárult a NAV NYOSZ által szervezett, „A mi világunk lencsén keresztül” című fotópályázat, megtörtént az eredményhirdetés. A Mátyás utcai terem falára függesztették a győztes fotókat, és a résztvevők képeiből a kiválasztottakat. Kevés számú érdeklődő jelent meg, a pályázók közül is csak kettő, Horváth Attila alelnök nekik mondta el megnyitó beszédét. Megemlítette az időről időre meghirdetett pályázat megálmodója, Netye Mihály nevét is, aki Csík Bálinttal karöltve gondozta a kezdeményezést. Szólt arról a változásról, amelynek értelmében kiállításokon szereplő, díjakat elnyerő „profi” amatőrök nem pályázhattak, hiszen rendszerint ők vitték el a pálmát, így félő volt, hogy érdektelenné válik a pályázat.

Nem tudott eljönni az eredményhirdetésre Regula Tamás, a zsűri elnöke, ezért Talpas Balázs zsűritag ismertette a pályázat elbírálásának szempontjait. Köszöntötte a helyezetteket, majd átadta a díjat Jáni Lajosnak, a többiek nem voltak jelen. A zsűri harmadik tagja, Csík Bálint is gratulált a pályázat résztvevőinek és díjazottjainak. Mindenki átvehetett (volna) egy emléklapot, de csak Fodor Zsuzsanna (Baranya megyei Adóügyi Klub) tehette ezt meg, aki férjével együtt eljött a díjátadó ünnepségre.

I.   helyezett: Jáni Lajos (Győri Pénzügyőr Klub): Cölöpök

II.  helyezett: Záborszky Zoltán (Balassagyarmati Pénzügyőr Klub): Kisvárosi tükröződés

III. helyezett: Cseh Sándor (Heves megyei Adóügyi Klub): Lépcső című fotója.

 

Írásban megkaptuk a zsűrielnök értékelését, ebből idézünk néhány gondolatot:

„101 nagyszerű képet küldtetek, így nem volt egyszerű dolgunk. Minden kép máshogy szép. Néhány objektív szempontban megegyeztünk. Az 1 Mb-nál kisebb méretű képeket sajnos(!) kiejtettük az első körben. Igen, sajnos, mert jó néhány, akár győzelemre esélyes kép is volt köztük.

Ugyancsak kihagytuk azokat a képeket, amiken láthatóan a vágáson, kiegyenesítésen, fény/árnyék kontraszt korrekción túli szerkesztést végzett az alkotó. A maradékról szavaztunk.

Gratulálunk a három dobogós helyezést elérőnek, valamint a kiállításon bemutatásra kerülő többi tizenöt kép alkotójának, és persze minden pályázónak. Reméljük, hogy még sok fotópályázaton találkozunk az alkotásaitokkal. A zsűri: Csík Bálint, Talpas Balázs, Regula Tamás”

A fényképek nézegetése közben kaptunk néhány gyakorlati tanácsot Talpas Balázstól, és egyúttal felhívta figyelmünket a https://digiretus.hu/ weboldalra, ahonnan sok mindent megtudhatunk a jó fotó elkészítésének titkairól.

Képezzük hát magunkat, hogy a következő pályázaton még inkább megnehezítsük a zsűri dolgát!

B. Gados Júlia

 

A nyertes és a kiállításra javasolt fotókról a Honlapon már írtunk, melyek itt olvashatóak:

https://navnyosz.hu/a-mi-vilagunk-lencsen-keresztul-fotopalyazat-2021-eredmenyhirdetes/

https://navnyosz.hu/a-mi-vilagunk-lencsen-keresztul-fotopalyazat-2021-kiallitasra-javasolt-kepei/

(Zelenka Ildikó, honlap szerkesztő)