A Szövetség rövid bemutatása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasainak Országos Szövetsége hosszú – a szervezet változásait is követő – fejlődési folyamat eredményeként érte el jelenlegi formáját, elnevezését és feladatkörét.

A nyugdíjasokkal való törődést fontosnak tartva alakult meg huszonnyolc évvel ezelőtt a Vám- és Pénzügyőrség Nyugdíjasainak Egyesülete, mely az 1998. március 12-i küldött közgyűlés határozata alapján – a fenti időponttól – a Vám- és Pénzügyőrség Nyugdíjasainak Országos Szövetsége (VPNYOSZ) név alatt tevékenykedett tovább.

Az APEH és a VPOP összevonásáig csak pénzügyőr nyugdíjas klubok működtek, a szervezet átalakítását követően, 2011-től folyamatosan alakultak meg az adóügyi nyugdíjas klubok is, melyek megszervezésében, a szövetségbe integrálásában a VPNYOSZ meghatározó szerepet, meglévő szervezeti keretet biztosított.

Annak érdekében, hogy a szövetség neve is kifejezze az összevonást, a szervezethez tartozó nyugdíjasok összetételét, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasainak Országos Szövetsége (NAV NYOSZ) nevet vette fel.

A NAV és jogelődjei tízezer főt is meghaladó nyugdíjasai közül a NAVNYOSZ jelenleg mintegy kétezer-ötszáz nyugdíjast tudhat tagjai között, akik 46 klubba szerveződtek. A szövetség egyik kiemelt feladata – melyet mind a tízezer nyugdíjas érdekében lát el – a szociális és a kegyeleti gondoskodás.

A szövetség és az általa irányított területi egységek, a klubok tevékenységének lényege nyugdíjasaink szellemi és fizikai képességének gondozása, javítása, országos, regionális és helyi közösségformáló, egészségmegőrző, kulturális programok révén.

A szövetség célja, hogy a NAV és jogelődje nyugdíjasait összefogja, a NAV-hoz és az egymáshoz tartozás érzését megőrizze, a gondtalanabb nyugdíjas életet elősegítse, egészségügyi, kulturális, szabadidős programokat szervezzen, az arra rászorulóknak szociális és kegyeleti ellátást biztosítson. Védje a nyugdíjasok érdekeit, tartsa a kapcsolatot más nyugdíjas szervezetekkel. Ezen kívül fontos feladat a NAV és jogelőd szervei múltjának ápolása, történeti dokumentumok gyűjtése, a szakmai tapasztalatok összefoglalása, átadása.

A Szövetség szervezeti felépítése

 

Központi szervek:

Küldöttgyűlés (a Szövetség legfőbb döntéshozó szerve)

Elnökség (vezető tisztségviselők)

Felügyelő Bizottság (tisztségviselők)

A Szövetség helyi szervei a klubok,

melyek a NAV Igazgatóságainak illetékességi területén működnek. Az illetékességi területen több klub is működik. A Klub szervei: Klubgyűlés, Klubvezetőség, Klubvezető

 

A Szövetség hivatalos adatai

NAV NYOSZ – NAV Nyugdíjasainak Országos Szövetsége

Székhely: 1093 Budapest, Mátyás u. 16. fszt.2.

Adószám: 18014479-1-43

 

Kapcsolat felvétel, tájékoztatás

                hétfő – kedd – szerda – csütörtök munkanapokon, 08 és 13 óra között

telefonon: a + 36 1 550 1176-os telefonszámon

személyesen: 1093 Budapest IX. kerület, Mátyás u. 16. földszint 2. alatti irodában

ahol Bozányné Nemes Rita titkár (elhunyt)

helyett Gregorné Abonyi Ilona titkársági munkatárs 

fogadja a hívásokat, illetve a személyesen érdeklődőket.

Postacímünk: NAV NYOSZ 1093 Budapest, Mátyás u. 16. fszt. 2.

E-mail cím: Átmenetileg Gregorné Ili klikk itt.

Üzenet küldhető a NAV Nyugdíjasainak Országos Szövetsége Facebook oldalán is