Kedves Tagtársak!

Bár a Szövetségünk fotópályázata már márciusban lezárult, a korlátozások miatt csak most tudott a zsűri összeülni és kiválasztani a nyertes képeket, valamint azokat, amik Mátyás utcában kerülnek kiállításra.

101 nagyszerű képet küldtetek, így nem volt egyszerű a dolgunk. Ezért pár szóban ismertetném a zsűri válogatási szempontjait.

Művészeti alkotásokat, így a fényképeket is zsűrizni, sorrendbe állítani, mindig nehéz, hiszen mindenkinek más képek tetszenek, mindenkinek más áll közel a szívéhez. Minden kép máshogy szép. Néhány objektív szempontban megegyeztünk, hogy utána a maradékból megszavazhassuk a nyertes pályaműveket, és a kiállításban szereplő képeket.

Az biztos, hogy ha csak virtuális kiállításra került volna megrendezésre, akkor más lett volna a végeredmény. Így viszont a 1Mbit-nál kisebb méretű képeket sajnos(!) kiejtettük az első körben. Igen sajnos, mert jó néhány akár a győzelemre esélyes kép is volt közöttük.

Ugyancsak kihagytuk azokat a képeket, amiken láthatóan a vágáson, kiegyenesítésen, fény/árnyék/kontraszt korrekción túli szerkesztést végzett az alkotó. Szerencsére ennek a szempontnak nem sok kép esett áldozatul.

A maradékról szavaztunk. Mindenki hozta a saját szempontjait, véleményét, ami szerencsére gyorsan összhangba került.

Gratulálunk a három dobogós helyezés elérőnek, valamint a kiállításon bemutatásra kerülő többi tizenöt kép alkotójának és persze minden pályázónak.

Öröm volt az ismerős és ismeretlen helyeken készült képeiteket látni, és reméljük, hogy még sok fotópályázaton találkozunk az alkotásaitokkal.

Csík Bálint, Talpas Balázs és Regula Tamás

azaz a zsűri

Eredmény

I. helyezett: Jáni Lajos (Győri Pénzügyőr Klub)

A kép címe: Cölöpök

 

II. helyezett: Záborszky Zoltán (Balassagyarmati Pénzügyőr Klub)

A kép címe: Kisvárosi tükrödőzés

III. helyezett: Cseh Sándor (Heves megyei Adóügyi Klub)

A kép címe: Lépcső

 

A kiállításra javasolt képeket, azok “beazonosítása után” albumba töltjük fel és közzétesszük.

Az alkotónak gratulálunk, a zsűrinek köszönjük a munkát!

(Horváth Attila)