HORVÁTH ZOLTÁNNÉ, BÖBE vagyok a kelebiai NAV NYOSZ klub tagja.

2008-ban vonultam nyugdíjba a kelebiai Farkas László Általános Iskolából. A volt kollégáimtól egy Bernette varrógépet kaptam búcsúzóul ajándékba. Ó, ha ez a kis gép mesélni tudna, hogy mennyi hasznos, ötletes dolgot varrtam már vele a családtagoknak, lánykáimnak, unokáimnak, ismerőseimnek! Engem mindig izgalommal tölt el egy-egy új fazonú táska elkészítése vagy textiljáték, falvédő, ágytakaró falikép megvarrása. A foltvarrást autodidakta módon (az önmotivációm, az önképző akaraterőm kifogyhatatlan) sajátítottam el és adtam át a nyugdíjas klubban az érdeklődő társaimnak. A környező településeken, a szegedi Somogyi Könyvtárban is volt már kiállításunk és a vajdasági Topolyán, Bajsán, Kishegyesen is bemutattuk és átadtuk a tudományunkat.

Nehéz volt kiválasztani a sok száz kép közül 3 darabot, de ha valaki többet szeretne megtudni mivel is foglalkozom, annak ajánlom szíves figyelmébe a www. bobemorzsak.blogspot.com című blogomat!

A galériába két táska és egy hátizsák fotóját küldtem be. Leírásuk ott olvasható.

Remélem kedvet kaptatok, hogy meglátogassátok a blogom is! Szívesen indítok az érdeklődőknek online mini tanfolyamot!

Az első táska egy csipke kombináció. A virágszirmok egyesével vannak selyemmel körbeszegve, majd a táska elejére erősítve egy gomb segítségével.

Egy csajos hátizsák készült az egyik Lánykámnak.

A harmadik táska érdekessége a zsenília technika. Egy alapra 5 réteg anyagot varrtam, átlósan 1 centiméterenként csíkozva, majd a varrások között az 5 réteget felvágtam és próbáltam rojtosítani. Merész a színpárosítás, de érdekes szerintem