Sajnos az előző évben elmaradt NAV NYOSZ központi rendezvénye a pandémia miatt, de idén újra lehetőséget kaptak hazánk pénzügyőr és adóügyi nyugdíjasai a találkozásra. Erre került sor 2021. szeptember 4-én, amikor is az egy hete ősziesre forduló időjárásnak megfelelően a hűvös reggelen felkerekedtek a nyugdíjasok, és összejöttek a NAV budapesti Királyok úti objektumában. Ám ebben az évben az időjárás is kegyes volt hozzánk, ugyanis a csípős hajnal ragyogó napsütésnek adta át a helyét, és még a rendezvény végére sem érkezett meg az esős hidegfront, mint 2019-ben.

A rendezők gondos előkészítő munkájának köszönhetően minden csapat a létszámának megfelelő sátras főzőhelyen telepedhetett le. A dél-dunántúli régióból a Pécsi Vám- és a Baranya Megyei Adóági Klub együttesen vett részt a rendezvényen. Miután szerencsésen megérkeztünk, kipakoltunk, berendezkedtünk a főzőhelyen, és nekiláttunk a nagy műnek, amellyel a főzőversenyre beneveztünk. Ebben az évben a feladat halászlé volt, ehhez a Baranya Megyei Adóági Klubból Hepp Gyuláné (Marcsi) vállalta a főszakács szerepét.

Az üstök és a bográcsok körül sürgölődve azért oda tudtunk figyelni a kísérő programokra is, amelyeket nagy gonddal, és a NAV-val történt előzetes tárgyalások alapján szerveztek meg. Megnézhettük a NAV bevetési csoport akcióbemutatóját, élvezhettük a Pénzügyőr zenekar koncertjét, összemérhettük az ügyességünket íjászatban és légpuskalövészetben, részt vehettünk egészségügyi szűrésen. Igazi csemege volt a gályautazás a Dunán az aranyló őszi napsütésben. Az igazán bátrak pedig fürödhettek is.

A nap fénypontjára 12 órakor került sor. Ekkor kellett a zsűri elé járulni a gasztronómiai remekművekkel. Amíg mi jóízűen ebédeltünk, a zsűri dolgozott, és megpróbálta megtalálni a legjobb halászlét. Az eredményhirdetés szerint nem lettünk elsők, de a jó hangulatban eltöltött nap végén mégis nyertesnek éreztük magunkat.

Nagy sajnálatunkra most is hamar eljárt az idő, és csomagolni kellett a ránk váró hosszú buszozás miatt. Bízunk benne, hogy e szépen indult hagyomány jövőre folytatódik, és akár együtt közösen is elénekelhetjük a zenészek kíséretében: „Újra itt van, újra itt van a nagy csapat…”

Nagyon köszönjük a szervezők áldozatos munkáját és a NAV vezetésének a feltételek biztosítását!

Fischer Péter, Pécsi Vámklub

Együtt a Pécsi csapat, Welcome-drink, Kicsomagolás-berendezkedés

 

NAV Bevetési egység  bemutatója

„Éles” lövészeten  a nyugdíjasok

Íme a nagy mű, és a vidám étkezés pillanatai

Majd egy kis gályázás a Dunán

…és ezeken túlmenően,  még számos program színesítette a napunkat a rendezőség nagy munkájának köszönhetően.

Fischer Péter