A NAV NYOSZ Egri Adóügyi Nyugdíjas Klub kis csapata 2021. június 16-án kiegészülve családtagokkal, unokákkal külön autóbusszal útra keltünk, utunk Nyíregyházára a Vadasparkba vezetett.

Az állatpark 30 hektáron közel 5000 állatnak ad otthont szépen parkosított, természetes környezetben egy tölgyerdő mélyén.

Egy kisgyermek lelkesedésével csodáltuk meg a sok-sok állatot, a bejáratnál kapott térkép alapján kerestük a különböző földrészek állatait. Nagy sikert aratott – többek között – a különlegesen szép, színes madarak és a majmok, valamint a fóka show. Közöttünk szabadon sétált büszkén és kecsesen a gyönyörű páva. A velünk utazó kis gyermekek kipróbálták a tevegelést. Függőhídról nézhettük az orángután családot, a kétpúpú tevét, tigrist. Az óriási akváriumban cápák, ráják, korallok és sok-sok hal várt ránk. Nem hiányozhatott az állatkertből az oroszlán, jegesmedve, gepárd, elefánt, zsiráf, kenguru, de láthattunk krokodilokat és aligátorokat is.

Néhányan a délutáni órákban elsétáltunk a közeli múzeum faluba, ahol a különböző tájegységek portáit, régi bútorokat, konyhai felszerelési eszközöket és más értékes, régi kiállítási tárgyat nézhettünk meg. Nekem a csarodai paplak és annak különlegesen szép berendezése tetszett a legjobban. A kismesterségek műhelysorán többek között egykori szeszfőzdét, fodrászatot, csizmadia műhelyt, mézeskalácsost láthattunk. A gyógynövény kertben finom gyógyteákat kóstoltunk. A szatócsboltban különböző kézműves termékeket csodálhattunk meg és vásárolhattunk is.

Fárasztó, de nagyon szép, tartalmas napot éltünk meg együtt. Jó volt újra találkozni és közösen kirándulni a hosszú bezártság után.

 

Mucsi Péterné

NAV NYOSZ Egri Adóügy Klub tagja