Kertbarátok, és a győri pénzügyőr klub tagjai ma sem tétlenkedtek. A Kőszegi kiruccanást követően az Újbor és Sajt Fesztiválon megismert Paulus Molnár Borház felkutatására keltünk útra a 25 fős Mercedes kisbusszal.

Móron felkerestük a Borászatot, ahol a borászat ágazat vezetőjétől megtudtuk, hogy 130 hektár új telepítésű szőlőterületen 1 millió liter bort állítanak elő és a bort reduktív eljárással készítik. A legsikeresebb a pezsgőjük, amely az ország TOP 10 borai között szerepel.  Legmodernebb eszközökkel, gépi betakarítással szüretelnek. A hidegtál és a borkóstoló elfogyasztása után megjelent a tulajdonos Molnár Pál és bemutatkozás után a legkedveltebb pezsgőjével kínálta meg csapatunkat, amit természetesen elfogadtunk.

Varázslatosan szép, festői környezetben, a Vértes-hegység lábánál fekszik az értékes szőlő terület. A Móri borvidék legnagyobb borászatánál jártunk, 18 féle szőlőt termelnek.

Főbb szőlőfajták: ezerjó, sauvignon blanc, leányka és királyleányka, a fűszeres cserszegi, tramini, Irsai Olivér és zeni.

A borkóstoló után Mór városában felkerestük a Borászat éttermét, ahol kávét és még a legjobbnak ítélt bort kóstoltuk meg. A nap zárásaként hazafelé a Kisbéri Mini kastélyokat néztük meg. Felejthetetlen élményben volt részünk e napon az erős napsütésben, ezt a képeim igazolják.

(Jáni Lajos)