A NAV NYOSZ Zalaegerszegi „Göcsej” Adóági Klub életének bemutatása.

 

Megértük azt a kort, amikor nyugdíjasoknak mondhatjuk magunkat.

Annyi mindent lehet tenni egy ember boldogságáért: megdicsérhetjük, megkérdezhetjük, hogy érzi magát, megölelhetjük….., csak úgy általában törődni kellene egymással, mert az apróságok is sokat jelentenek. Nyugdíjas klubunk erre hivatott, ez lenne a célunk, hogy egy kicsit változatossá tegyük a nyugdíjasaink éveit.

Ehhez adott segítséget a 2011. január 1-én az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség összevonásával létrejött NAV vezetése.

Új helyzet és új lehetőség teremtődött a NAV nyugdíjasai számára. Csatlakozhattunk a Vám- és Pénzügyőrség Nyugdíjasainak Országos Szövetsége régi, jól bevált szervezetéhez.

2013. novemberben alakultunk meg, NAVNYOSZ „Göcsej” Adóági Klub néven, 32 alapítóval, melynek vezetésével megbíztak. Jelenleg 70 főből áll a tagságunk.

Klubunk jelmondata:

„Olyan nincs, hogy életkor, az ember annyi, amennyinek érzi magát.”

(Vavyan Fable)

Fő célkitűzésünk, hogy változatossá tegyük a nyugdíjas éveinket.

Köztudott, hogy a nyugdíjas semmire nem ér rá, de a klubtagok többsége szakít időt arra, hogy eljöjjön a klub összejövetelekre, ami minden hónap első keddjén, délután tartunk. Az összejövetelünkhöz a termet, az Igazgatóság vezetése rendszeresen biztosítja számunkra.

A klub összejövetelekre mindig valamilyen programot állítunk össze. Ünnepeljük a nőnapot, farsangolunk, előadókat hívunk különböző témákban, színházba megyünk, kerek születésnaposokat köszöntünk műsorral és sütizéssel. Évzáróként zenés, táncos összejövetellel búcsúztatjuk az ó évet.

A klub fénypontját mindig a kirándulások jelentették. Az ország különböző városait vettük célba, közösen fedeztük fel hazánk szépségeit, kultúráját. A teljesség felsorolása nélkül, ellátogattunk Esztergomba, Tác- Martonvásár-Fehérvárcsurgóra, Kőszegre, Szegedre, Pécsre, és ezek a kirándulások sok nyugdíjas kollegának a fiatal éveit idézték fel. Megcsodálhattuk az osztrák Semmeringi vasutat is.

Már hagyománnyá vált a NAV vezetőség részéről, hogy évente egy alkalommal meghívnak bennünket, hogy találkozhatunk aktív kollégáinkkal, és érezhetjük a törődést, az odafigyelést, hogy nem felejtettek el bennünket, és jó tudni, hogy fontosak vagyunk. Működésünkhöz támogatást is kapunk a NAV vezetésétől.

A központi rendezvényeket a NAV NYOSZ évenként megrendezi. Főzőversenyeket, sportnapokat szervez, melynek célja, hogy lehetőség legyen a többi nyugdíjas klubtagokkal találkozni, beszélgetni.

Az országos társklubok életében történő eseményekről, a vezetőség döntéseiről, negyedévente megjelenő „MI LAPUNK”számol be.

Lehetőségünk van az interneten is tájékozódni a NAV NYOSZ által működtetett Facebook oldalon és honlapon minden fontos dologról, eseményekről.

Tavaly óta nagyon várjuk a régi megszokott klubösszejöveteleket, kirándulásokat. Reméljük, hogy rövidesen véget ér a járvány, és élhetjük a megszokott, boldog nyugdíjas éveinket.

A Klubom bemutatását a következő jó tanáccsal zárnám:

Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek,
Ne csüggedj, keress a korodnak megfelelő szépet.
Ami mellett fiatalon elmentél rohanva,
Most ráérsz megnézni, botra támaszkodva
Nevess, szeress, a bajt soha ne keresd,
Örülj a mának, holnap már rosszabb is lehet.
Keress barátokat, bánatodat oszd meg.
Ha osztasz bármit is, egyre kevesebb lesz.
Soha ne hidd, hogy sorsod a legrosszabb,
Mindenki magát hiszi a legnyomorultabbnak.
Légy vidám – mert teljesen mindegy –
Az élet úgysem áll meg, és úgy sokkal könnyebb.
Ne sajnáld magad, légy arra büszke,
Sok mindent átéltél, és mégsem tört össze.
És mert visszahozni semmit sem lehet,
Fogadd el így, és élj emberhez méltó, derűs életet.

Mogyorós Jánosné klubvezető