Klubunk a Szövetség 1992-es alapítása után először a körzetünket összefogó Csánki András nyugállományú pénzügyőr őrnagy vezetése alatt szerveződött. Önállóak 1996. szeptember végén lettünk, húsz fő létszámmal, Oláh István vezetésével. Jelenlegi, 8 főből álló taglétszámunk elárulja, hogy az induló tagságból sokan már egy mennyei klub tagjai.

Oláh Pisti 2004-ig fogta össze csapatunkat, szervezett programokat, majd 2004-ben rám testálta ezt a feladatot – azóta is örömmel folytatom munkáját. Hála és köszönet illeti, amiért elindított bennünket ezen az úton!

Minden hónap utolsó péntekén tartjuk klubnapunkat, ahol kis nosztalgiázással, előadásokkal, ünneplésekkel töltöttük és töltjük időnket.

Támogatókat is és a társszervek nyugdíjasait is örömmel fogadtuk sorainkba. Rendszeresen megünnepeltük és megünnepeljük klubtagjaink név- és születésnapját, kiemelten a kerek évfordulókat. Ez a hagyomány egészen a múlt évig élt, jelenleg azonban – hasonlóan a többi klubhoz- csak virtuális, telefonos kapcsolatokat tudunk ápolni.

Az eltelt huszonöt év alatt rengeteg programot, előadást, kirándulást, túrát szerveztünk. Csak néhány, a teljesség igénye nélkül: jártunk Sopronban, Miskolcon, Szerencsen és a környékükön; felfedeztük Székesfehérvár és a Bory-vár szépségeit, bejártuk közvetlen környezetünket: Csesztve, Ipolytarnóc, Nyírjes és még jó néhány tartalmas, hazánk gyönyörű tájait felfedező kiránduláson vetünk részt.

Sokáig biztosította a NAV Nógrád megyei Adó- és Vámigazgatósága a balassagyarmati vámhivatali tárgyalót, ahol otthonos körülmények között tarthattuk klubnapjainkat. Ezúton is köszönöm a részünkre nyújtott segítséget, először is Oláh Istvánnak, aki megalapította a klubot. Köszönetünket már csak az angyalok továbbíthatják Pista bácsin kívül Géczy Attila régiófelelősnek is, aki megtisztelte jelenlétével klub összejöveteleinket, amikor csak ideje és egészségügyi állapota lehetővé tette. Segített a klub előtt álló nehézségeket legyőzni. Köszönettel tartozunk Blahó Péter pénzügyőr ezredes úrnak is, aki támogatott és segített bennünket, hogy minden hónapban megtarthassuk a klubnapot, vagy, hogy eljuthassunk a különböző központi rendezvényekre. Klubvezetőként köszönöm klubtagjainknak, hogy máig is szorgalmasan látogatják rendezvényeinket, türelmesek és ötleteikkel segítik a vezetőség munkáját!

Van néhány tiszteletbeli klubtagunk is, akik az alapításban is fontos szerepet töltöttek be, de egészségügyi állapotukra tekintettel már nem tudnak részt venni rendezvényeinken.

A jeles, negyedszázados évforduló megünneplése szerepel idei terveink között, melyet a pandémia okozta zárlat után szeretnénk megtartani.

Büszkék vagyunk, hogy ilyen kevés állandó tagsággal is folytatni tudjuk elődjeink megkezdett munkáját.

 

Bozányné Nemes Rita

klubvezető