BEMUTATKOZIK A NAV NYOSZ ARRABONA GYŐRI ADÓÜGYI KLUB

Győr 2021. évben ünnepli szabad királyi várossá válásának 750 éves évfordulóját. Győr régi közismert neve: Arrabona, amely első elnevezése volt a településnek. „Arrabona” eredete a Rába folyó ősi, kelta jelentése „Arabo” (szelíd, nyugodt), melyet a „bona” (város) szóval utólag egészítettek ki.

Győr jelentős gazdasági, kulturális, egyetemi és sportközpont. Az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Lakossága 2020-as adat szerint 133 946 fő.

A városban nagyon sok turisztikai látnivaló van, melyhez érdekes legendák kapcsolódnak. (vaskakas legenda, vastuskósház stb.) Műemlékekben az ország harmadik leggazdagabb városa. A győri belvárost a barokk stílus jellemzi.

Az országban egyedi az „Öttemplom fesztivál” elnevezésű kulturális rendezvény.  Az ötlet onnan ered, hogy az „Újváros” városrészen 5 különböző felekezetű templom található (zsinagóga, református, evangélikus, katolikus és szerb templom). Minden évben tavasszal és ősszel elismert művészek zenei, irodalmi alkotásokkal lépnek fel a templomokban.

Röviden klubunkról:

Szervezetünkről:

Az Arrabona Adóügyi Klub 2013. évben alakult 34 fővel. Lánczi Istvánné és Muzslai Jánosné volt az, aki az Igazgatóság vezetőjének és humánpolitikai szervezeti egységének támogatásával, a nyugdíjasok megszólításával, aprólékos szervező munkával járult hozzá a klub megalakításához. Az alakuló ülés Horváth Attilát választotta meg klubvezetővé, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a szervezeti felépítés és működés, valamint a klubélet kialakításában. 2018. áprilisáig látta el ezt a tisztséget. 2017-ben megválasztották a NAV NYOSZ adóügyi alelnökének, így Attila lemondott és 2018. májusától Szentesné Gulyás Katalin lett a klubvezető. A klub vezetősége 4 fős (klubvezető helyettes, pénztáros, szociális felelős, kulturális felelős). Taglétszámunk alakuláskor 34 fő volt, ma már 72 főt számlálunk.

Elhelyezésünk és felszereltségünkről:

Klubnapjainkat megalakulásunk óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság Ferences termében tarthatjuk meg havonta egyszer, minden hónap első péntek délutánján. Igazgató Úrnak külön köszönet ezért a szép tanácsteremért, ahol kulturáltan tudunk összejönni, és klubnapokat, klubösszejöveteleket tartani. Még egy zárható szekrényt is kaptunk, ahol az „irodánk” papír alapú dokumentumait is tárolhatjuk.

Pályázati úton 50%-os saját hozzájárulással  klubunk vásárolt egy Laptop-ot melyen nyilvántartjuk a klub dokumentumait, van nyomtatónk, klubnaplónk, és egy nagy teljesítményű pendrive-unk amelyen a klubéletünk képeit tároljuk. Aki szeretné megnézni felvételeinket, az a facebook.com/Navnyosz-Arrabona-Nyugdíjas-Klub-Győr címen az Albumok megnyitása után megteheti. A számítógéphez képvetítőt az Igazgatóság bocsátja rendelkezésünkre.

Programjainkról:

Két klubnap között sok közös programot szervezünk. (múzeumlátogatás, tárlatok, színházi előadások megtekintése, farsangi mulatságok, bakancsos túrák a Bakonyban, bográcsozás a Duna parton, egy napos és több napos kirándulások.) Hallgatunk előadásokat meghívott vendégektől (pl. irodalmi, egészségügyi, tulajdonvédelmi témákban)

Minden évben szervezünk un. bakancsos túrát, ahol a Bakonyt és környékét járjuk be. Az egy és több napos buszos kirándulások hazánk és a szomszédos országok megismerésére, felfedezésére irányulnak. Így az elmúlt években jártunk már belföldön: Pécsett és környékén, Szegeden és környékén. Több napos kiránduláson vettünk részt külföldön: pl. Csehországban, Horvátországban, Ausztriában.

Kapcsolatainkról:

Szoros kapcsolatban állunk az Igazgatósággal, részt veszünk és beszámolunk klubéletünkről az Igazgatóság éves Nyugdíjas Napján.

Tagjai vagyunk a Győri Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesületnek is, akik bevonnak bennünket az általuk szervezett programokba (műveltségi vetélkedő, anyanyelvi játék, egészség napok, kirándulások).

A Városi Nyugdíjas Egyesület a nyugdíjasok részére minden év őszén szervez kiállítást, ahol a város nyugdíjasainak alkotásait mutatják be. Több kreatív, ügyes klubtagunk is eljuttatta alkotásait a kiállításra. Szabó Ferencné Marika kézimunkáival, Németh Kinga sokrétű egyedi alkotásaival, Reider Éva zsinórozásos tehnikával készített karkötőkkel, nyakláncokkal, Káldy Zsoltné Zsuzsi papírból, anyagból készült virág és ajándéktárgyaikkal mutatkoztak be.

Szoros kapcsolatot ápolunk a Győri Pénzügyőr Klubbal. Közös Audi gyárlátogatáson, budafoki pincelátogatáson jártunk, de szívesen veszünk részt egymás kirándulásain is. Közösen tartjuk az év végi záró rendezvényünket is, ahol felköszöntjük a kerek évfordulójukat ünneplőket egy kis zenével, tánccal, tombolával összekötve.

Nem csak volt munkatársak, hanem barátok is vagyunk. Kedveljük egymás vidám társaságát, de megértő szeretettel fordulunk az éppen szomorú társainkhoz is. Nagyon hiányzik a klub és az együttlét.

Várjuk, hogy visszatérjen a régi megszokott, maszk nélküli, mozgalmas és eseménydús élet a nyugdíjas klubunkba.

Szentesné Gulyás Katalin

klubvezető