„A november 5-i klubnapon elhangzott Kóczán Anita kineziológus előadása.  Azt gondolom mindenkinek elnyerte a tetszését. Ezt jelzi, hogy többen kérték Anita elérhetőségét” – írta klubvezetőnk az Arrabona Adóügyi Klub tagjainak címzett e-mailben.

Megkértem Anitát, hogy röviden foglalja össze miről volt szó.

“Nap, mint nap érnek minket stresszt okozó ingerek, de milyen esetekben lehet ez káros ránk nézve? Mikor érdemes kineziológushoz fordulnunk?

  • ha nem megfelelően reagálunk,
  • ha megtagadjuk a problémáinkat,
  • ha rajtunk kívülálló okok miatt aggódunk,
  • ha elnyomjuk negatív érzéseinket,
  • ha úgy érezzük, hogy menekülnünk kell, de nincs hova
  • ha tehetetlennek érezzük magunkat a cselekvéshez.”

–  Rendben, odafordulunk, de mi is az a kineziológia? – kérdeztem.

– Nagyon röviden fogalmazva: a kineziológia egy alternatív készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, egészségjavító, kíméletes, ámde hatékony stresszoldó módszer. A kineziológiai kezelés során kérdéseket teszünk fel és izomteszt segítségével azt vizsgáljuk, hogy egy kimondott szó, vagy kérdés milyen hatással van a testre, majd energetikai korrekciókat végzünk annak érdekében, hogy energetikailag rendbe tegyük a testet, ezáltal mentálisan a lelket – válaszolta Anita.

–  Miként jön létre a páciens-kineziológus kontaktus?

–  Minden segítő kapcsolat, így a kineziológiai kezelés alapja is a bizalom és a szimpátia. Ha az érdeklődő, segítséget kereső a Facebook oldalamon jár (@kineziologus.koczananita), ott posztjaim, gondolataim, számomra fontos idézetek, hitvallások által megismerhet engem és nem mellesleg szakmai érdekességeket is olvashat. További információk a honlapomon találhatók rólam, a kineziológiáról és arról, hogy miben segíthetek. (A honlap címét meg lehet találni az Arrabona Adóügyi Klub facebook oldalán.)

Annyi kiegészítés, hogy az előadás azért nem merült ki ebben, Anita különböző stresszoldó gyakorlatokkal igyekezett a résztvevőknek meghálálni az érdeklődést és ellazítani az esetleg megfáradt lelkeket.

Amellett, hogy sikeres klubnap volt, mitől oly fontos nekem Anita? Mert a szakma nagyon felkészült művelője, aki rövid praxisa alatt már több embernek segített a módszerrel és nem mellesleg unokámat féltőn óvón nevelő anya.

Ha úgy érzitek, hogy ő tud nektek segíteni, keressétek.

Horváth Attila