Május 27-én tartotta nyitogató klubrendezvényét a Dunakanyar Pénzügyőr Klub Szobon. A templomkertbe szóló meghívást nem csekély szorongással fogadtam, mert valahogy nem tudtam fejben elrendezni, hogy egy templomkertben bográcsozzunk, bulizzunk.

Nos, a helyzet kicsit más:  a Közép-Európai Mária zarándokút egyik szálláshelye található a gyönyörűen kicsinosított kisváros katolikus temploma mellett. A hófehér templom macskaköves téren magasodik, mellette a plébánia fallal körbe épített termetes épülete, nagy hálótermekkel, tisztálkodó hellyel. Gondozott belső udvara és oldalt egy úgynevezett féleresze van, mely alatt asztalok, padok találhatók.

Épp elfért a mintegy negyven fős társaságunk, mely a Dunakanyar és a Fővárosi klub tagjai közül került ki. Nagyon vágytunk már az évtized óta megszokott közös programra! A házigazdák asszonyai ismét kitettek magukért, ismerős ízekből kreált látványos házi sütemény alkotásaikkal telt dobozok kerültek asztalra.

A bográcsban érkezésünkkor békésen rotyogott a marhapörkölt, a másikban aprópénzként zörgött a piruló tarhonya, a két Csík (Pisti és Bálint) felügyelete alatt. Tényleg, milyen jól – és főleg nyelvtörően – hangzik: Két Csík Kantin…

Míg az étek főtt, a többség – hangos beszélgetés közepette – tett egy sétakört az alig száz méterre lévő Duna-parton, ami a magas vízállás miatt különösen szép látványt nyújtott. Az illatok azonban hamar visszacsalogattak a plébániakertbe, és – ahogy egy igazi kantinban a gulyáságyúnál a katonák, sorba álltunk, hogy a “hasügyminiszterek” tányérunkba merítsék a porciókat…

Nagyon finom volt.

Sok kacagás, beszélgetés, rövidke gerinctorna bemutató mellett kis, de nem kevésbé fontos klub-közügyek is egyeztetésre kerültek, mégpedig a közeledő tisztújító közgyűléshez kapcsolódó előkészületek, illetve további klubrendezvények, utazási tervek.

Köszönjük a szervezést Szabó Józsefné klubvezetőnek, és minden vendég, különösen a nehezen járó, kissé gyengélkedő, ennek ellenére kimozdulásra vállalkozó kedvű kollégáink, klubtagjaink jelenlétét!

Hajrá Dunakanyar, hajrá Főváros!

 

Untener Erika

Fotók: Mosonczki Anikó