A megtisztított beáztatott babot sós babérleveles vízben megfőzzük.

Közben a hordós káposztát pörkölt alapra feltesszük főzni annyi vízben, hogy ellepje. Beletesszük a füstölt sonkát vagy csülköt, sóval, borssal, foghagymával ízesítjük és puhára főzzük. Ha kész, akkor hozzá tesszük a megfőtt babot és vékony paprikás rántással berántjuk. Beletesszük az apróra vágott és egy kicsit kiáztatott savanyú káposztát, majd jól betejfölözzük, és ezzel is jól kiforraljuk.

Ízlés szerint a káposzta főzésekor még lehet beletenni disznó körmöt, húsos csontot, disznó fejhúst. Ezek még tartalmasabbá teszik a finom ételünket.

A fűszerezésnél különleges ízt érhetünk el, ha kevés bazsalikomot és rozmaringot teszünk a káposztára.

Isteni finom, tartalmas egytál étel!