Tisztelt NAV nyugdíjasok, országszerte!

Még ingatag a vírushelyzet, főleg kiszámítani nem tudjuk, mit hoznak a következő hetek, hónapok, de úgy tűnik, jó úton haladunk a kilábalás felé.

Az idén jubileumi Idősek Világnapja lesz, mivel az ENSZ harminc esztendeje kezdeményezte az idősek világszerte megünneplését. Jó lenne ezt a jeles nemzetközi évfordulót a NAV NYOSZ keretein belül is méltón megünnepelni. Úgy, hogy nem kérünk, hanem mi adunk.

Az elmúlt két év Orfeumának szereplői bizonyítottak, és hiszem, van bennünk még új erő. Jelen felhívásomban csupán annyit kérek, egyelőre elméletben készülődjünk az idei Orfeumra.

Ha a helyzet engedi, és  veszély nélkül összejöhetünk október elsején a kulturális rendezvényen, legyen egy félkész terv, amit “csak” formába kell önteni és intézni a hátteret, körülményeket.

A hagyományos műfajokon túl rengeteg lehetőség van még, nézzetek kedvenc dalt, amit szólóban, netán duóban elő lehet adni, de össze lehet állni többen is egy-egy produkcióra. Ugyanez értendő a táncra, néptánc, társastánc, de lehet tréfás tánc, játék is. Bűvészmutatvány, hangszeres zene, karaoke. Beszéljetek, egyeztessetek klubon, vagy baráti körön belül! A fantáziának csak a jó ízlés és az öt perces időhatár állítson korlátot.

Már van ismétlő szereplő, és nagyon várom az új jelentkezőket minden klub részéről.

Egyeztetésre van mód privát üzenetben, klubvezetővel, szereplővel.

Remélem, mindannyian be vagytok – vagy a nyár elejéig be leszünk – oltva, és hogy a megtartott óvintézkedéseknek köszönhetően újraéled a közösségi életünk.

Az Operatív Törzs konkrét, hivatalos döntéseinek függvényében rendezünk vagy nem rendezünk élő irodalmi-kulturális Orfeumot az Idősek Világnapján. De tervezni, előkészülni szabad, sőt kötelező, hogy amint eldördül a startpisztoly, legyen könnyebb legyen a rendezvény felállítása.

Köszönettel várom a vállalkozó szellemű előadókat!

Egy későbbi időpontban – de még idejekorán -, határidőt is megjelölő felhívást teszünk közzé ebben a témában. Köszönöm figyelmeteket!

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Untener Erika, Fővárosi Pénzügyőr klubvezető

az Idősek Világnapja szervezője

Pár kép a 2019-es rendezvényről: