Végre maszk nélkül, régi helyünkön, a Mátyás utcában tarthatta értekezletét a NAV Nyugdíjasainak Országos Szövetsége elnöksége! Bár egész jól ment már az online értekezés, azért a személyes találkozás az igazi. Állandóan változó világban élünk, különösen most, a pandémia harmadik hullámát követő fokozatos nyitás idején. Az aktuális szabályok értelmezése után az elnökség eldöntötte, mely napon tartsuk meg a tisztújító küldöttgyűlést. E szerint 2021. augusztus 10-én, kedden 10 órai kezdettel kerül sor az eseményre, a Pest megyei Igazgatóság Dózsa György út 128. szám alatti székházában. Legutóbb is itt tartottuk, tehát a helyszín nem ismeretlen küldöttjeink előtt. Addigra mindegyik klub megejtheti a küldöttválasztó klubgyűlését, ami előfeltétele a küldöttgyűlés megtarthatóságának.

Újabb vezetőváltások adnak feladatot dr. Kaizinger Tibor NAV NYOSZ elnöknek: a KEKI élén történt igazgatócsere folytán már megtette bemutatkozó látogatását a számunkra oly fontos intézménynél. A NAV új vezetőjénél eddig még nem volt szerencséje vizitálni.

Egy év kihagyás után szeptember elején kerül sor harmadik alkalommal a Nyárbúcsúztató Fesztivál és Főzőverseny megrendezésére. Ennek szervezési részleteiről is tárgyalt az elnökség, de ez ügyben, a véglegesítésig még sok munka vár a szervezőkre. A szervezők a korábbinál is változatosabb programokat terveznek, ezért, valamint a személyes találkozások lehetősége miatt érdemes eljönni. Ki tudja, mikor lesz rá lehetőség. A busz költségét, különösen több klub összefogása esetén, a szövetség finanszírozza.

Az Idősek Világnapjának mindig megújuló programokkal való ünneplése is tárgya volt az értekezletnek, ez az októberi program is sok feladatot ad a megvalósulásig.

Gazdasági felelősünk, Vilmányi Anikó szükségesnek tartja a pénztárosok újbóli alapos tájékoztatását a szabályokról, a számlakiállítás helyességéről, mert még mindig előfordulnak hibák e téren. Tájékoztatta az elnökséget gazdasági helyzetünkről, és a pandémia miatt lecsitult klubélet gazdasági következményeiről. Vannak klubok, ahol még a nekik járó tavalyi pénzösszegből is van a számlán, ezeket hasznos lenne minél előbb lehívni, felhasználni.

Horváth Attila alelnök tájékoztatta az elnökséget az egy éve elindított Facebook oldal helyzetéről, látogatottságáról. Az elnökség megszavazta a további működést annyi változtatással, hogy a továbbiakban nem naponta, hanem hetente fogják váltani egymást a szerkesztők, várva a kluboktól érkező írásokat és fotókat.

Utolsó alkalommal vett részt elnökségi értekezleten Dobos Károly közép-dunántúli régiófelelős, aki ezt, és a klubvezetői posztot is átadja utódainak. Köszönet eddigi áldozatos munkájáért, jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánunk!

Bogschützné Gados Júlia