A múlt héten kellemes és minden tekintetben „forró” élményben volt részünk. A Dunakanyar Klub szervezésében 1 napos autóbuszos kirándulást tettünk Szarvason. Untener Erika megírta és a honlapon már megjelent az útról szóló beszámoló.

Én más szempontból számolok be a kirándulásról. Majdnem 40 évig szolgáltam a Vám- és Pénzügyőrségnél. Ilyen hosszú idő alatt nagyon sok kollegával dolgoztam együtt és tartom ma is a velük kapcsolatot. Most arról a két „fiatalemberről” írok, akik majdnem 90 évesek és mindketten egyedül élnek. Egy közös van bennük, mindketten Szarvason születtek és a szolgálatuk miatt kerültek távol szülőhelyüktől. Rendszeresen tartom velük telefonon a kapcsolatot, így aztán amikor jelentkeztem a kirándulásra elmondtam nekik és megígértem elmesélem milyen volt.   Így is történt. Beszámoltam róla milyen szép helynek láttam a szülővárosukat, csodálatos volt a hajókázás, finom a körösi halászlé. Nagyon örültek, hogy mindenkinek tetszett a város, a látnivalók és a 39 fokos meleg ellenére jól éreztük magunkat.

Egyikük rendszeresen visszajár, élnek még ott rokonai, a másik volt kolléga több éve nem volt otthon.  Úgy éreztem jól esik nekik, hogy elmondtam mindezt. Tulajdonképpen ilyen egyszerű dolgokkal is lehet örömet szerezni idősebb barátainknak. Csak ennyi a történet…

Szob, 2021. július 16.

Kazincziné Judit