A Csík Bálint és Netye Mihály által anno kitalált és Misi által éveken át folytatott Fotópályázat szervezést sajnos ő nem tudta befejezni. Elment. A kiírást már nem tudtuk megváltoztatni, nem tudtuk a nevével fémjelzett pályázattá minősíteni, ezért most így emlékezem meg róla.

 A NAV NYOSZ tavaly is meghirdette szokásos pályázatát, melynek címe „A NAV NYOSZ nyugdíjasainak élete, eseményei, a nyugdíjas ember ábrázolása” volt. Úgy terveztük, hogy lesz ünnepélyes eredményhirdetés, lesz kiállítás a küldöttgyűléssel egy időben. Ember tervez, járvány végez. Az utolsó elnökségin felvetettem, hogy legalább a facebook oldalunkon és a honlapon közzé kellene tenni a díjazottak névsorát és egy virtuális galériában be kellene mutatni a kiállításra kiválasztott képeket. Ezt az elnökség elfogadta és most ennek a döntésnek teszek eleget. Következik a zsűri tájékoztatója:

„Fotópályázat értékelése (Varga Sándortól).

 A NAV NYOSZ Elnöksége által meghirdetett Fotó pályázatra 10 főtől 65 db fotó érkezett.

Az Elnökség három fős zsűrit kért fel: Varga Sándort, Csiba Lászlót és Grivant Józsefet a pályázat értékelésére. Az értékelők közül az utolsó kettő rendszeresen készít fényképeket.

Rita segítségével (mivel a fényképek számítógépen érkeztek) többször, egymástól függetlenül, figyelmesen végignéztük az alkotásokat és jegyzeteltünk magunknak. A harmadik-negyedik átnézés után kezdtük kiválogatni az esetleg díjazásra alkalmas képeket. Nem volt egyszerű a feladat, de a végén önmagunknak is meglepetésként, egymástól függetlenül az alábbi négy képet találtuk díjazásra méltónak:

  1. hely Kép címe: Emlékezés Készítője: Károlyi Barnabás (galéria 5.kép)
  2. hely Kép címe: Eszmecsere Készítője: Talpas Balázs ((galéria 6.kép)
  3. hely Kép címe: Nyugalom Készítője: Talpas Balázs (galéria 11.kép)

Különdíjas kép címe: Pipacs turisták Készítője: Károlyi Barnabás” (galéria 14.kép)

Az oklevelek és díjak nyerteseknek történő átadása, eljuttatása érdekében kérjük a díjazottakat, hogy Bozányné Nemes Rita titkárral vegyék fel a kapcsolatot.

A kiállításra kiválasztott képeket csatoltan közzéteszem. Azonban van egy kis gondom, aminek megoldásához az alkotók segítségét kérem. Az történt, hogy én a nyertes alkotásokon kívül nem tudom azonosítani a fotók készítőit. Amennyiben a szerzők megküldik azt, pótlólag a képhez szerkesztem. Köszönöm előre is a segítséget. A „felcímkézett” fotókat majd a honlapon is megjelentetjük.

Kellemes időtöltést a „galériában”!

 (Horváth Attila)