A Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas Klub pandémiahelyzet vége felé megszervezte a több ízben elhalasztott látogatást a pécsi püspöki palotában. A programra természetesen meghívást kapott a Baranya Megyei Adóági Klub is. Így népes csapat indult el az idei év első kirándulására.

Először egy szakértő vezető kísért végig bennünket a palotán, majd a palotakertben élvezhettük a kora nyári napsütést. Ezt követően a titkos átjáróban átsétálhattunk a látogatóközpontba, közben megtekinthettük az itt létrehozott kiállítást. Aztán következett a székesegyház és az altemplom. A toronykilátó sem maradhatott ki, a harangok magasából gyönyörködhettünk Pécs napsütötte panorámájában.

Az utolsó programpont a püspöki pincészetben csoportosan elkövetett remek borkóstolás volt. Kellemes körülmények között, szakavatott borász tájékoztatása mellett háromféle finomabbnál finomabb nedűt ízlelhettünk meg, egy kis pogácsa kíséretében.

A nap végén nagyon örültünk idei első kirándulásunknak, egyben biztattuk egymást, azért most már várható, hogy újra sűrűbben találkozhatunk egymással szervezetten.

Köszönjük a szervezők munkáját!

Fischer Péter

Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas Klub