Nevem SZTAHÓ LÁSZLÓ a Borsod megyei Adóügyi Nyugdíjas klub tagja vagyok. A Mini Galéria elnevezésű nyugdíjas alkotók virtuális kiállítására olajfestményeimmel jelentkeztem.

Az olaj festészetet amatőrként hobbi jelleggel készítem, amennyiben ihlet és elegendő idő áll rendelkezésemre. Szeretem a természet szépségét, városom emblematikus épületeit és zömmel ezekből merítem témáim. Már gyerekkoromban is szerettem rajzolni és hobbi jelleggel azóta is szabadidőmben olaj technikával festegetek. A képeim családomnál és barátaimhoz kerültek elajándékozásra.

Nyugdíjasként az időm több, ezért a kerti munkák mellett a festészet és a régiségek szeretete ami a családom mellett lelkileg felüdít és stressz mentessé teszi óráim. A természettel és a közösségi élet szépségeivel a nyugdíjas csoport kirándulásai, a rendezvényeinek baráti beszélgetései és tartalmas programokkal tűzdelt óráit élményként élem meg köszönve a szervezőknek.

Sajnos a jelenlegi vírusos időszakban a családommal való találkozás a barátaim és a közösségi élet hiányával a mindennapok nem igazán vidámak és szépek.

 

A miskolci Főutca az ország első kőszínházával új villamosaival- olaj vászon 75×57 cm

 

Naplemente a folyónál – olaj vászon 50×35 cm

 

Modern falikép tulipánokkal-olaj vászon 175×50 cm