KASPÁRNÉ NÉMETH ÉVA vagyok, a Dunakanyar Pénzügyőr Klub tagja.

A volt szobi vámhivatalban szolgáltam 33 évig. Elvégeztem az alap, a közép és a felsőfokú szaktanfolyamot.

Sima váll-lappal kezdtem, századosként mentem nyugdíjba a sturovói vámhivatali kirendeltségről, mint kirendeltségvezető.

Büszke vagyok arra, hogy pénzügyőr voltam.

De visszatérve a kézimunkázásra. Anyukám egy háziipari szövetkezet tagja volt, ahova norvégmintás kesztyűket kötött otthonról, adott fonalból és adott mintákkal. Így hamar megismerkedtem a kötőtűkkel, horgolótűkkel. 15 éves korom óta kötök, horgolok, régen hímeztem is.

Kb.3 éve meghódított az amigurumik készítése.4 unokámnak is már nagyon sokféle figurát meghorgoltam, de ajándékba is készítettem.

Az amigurumi egy japán horgolási technika. Maga a szó horgolt, illetve kötöttjátékot jelent, az ami (horgolt, kötött) és a nuigurumi (kitömött játékfigura) szavak összetételéből keletkezett. Leginkább állatfigurákat készítenek ezzel a technikával, aminek nagysága átlagosan 5 cm-től 30 cm-ig is terjedhet. De más különféle bábuk, tárgyak megalkotásához is kedvelt módszer.

Készíthetünk egyedi bűbájos figurákat saját kedvünkre vagy mások örömére. Akit egyszer „megfertőz” az amigurumi figurák készítése, biztosan nem tud szabadulni ettől a tevékenységtől.

A facebook különböző kézimunkázós csoportjainak tagja vagyok, innen merítek ötletet, illetve mintákat.

A kötés, horgolás megnyugtat és örömmel tölt el, s közben el lehet gondolkodni az Élet kisebb, nagyobb dolgain.

 

 macis ajtódísz

 rénszarvas

 zebra