A saját nyugdíjas csoportommal (Adóhivatali Központi Klub) vettem részt a látogatáson. Szép időben, gyönyörű épületben, rózsakertben sétáltunk. Az épületben vezetésen vettünk részt. Az épület egyik oldalán áll a tragikus sorsú Rudolf trónörökös szobra. A vezetőnk őróla is mesélt nekünk. A képekhez még a Zsolnay kávézóról is tettem pár képet. (Zártkörű rendezvény volt, nem lehetett bemenni.). Ahol a képen az Állatkert bejárata látható, az egy háromdimenziós lapozgatós mesekönyv. Igaz, nem gyerekkézbe való, mert 1-1- lap másfél tonna! A kisföldalatti egyik szerelvényébe be lehet ülni, és videót nézegetni a régi Budapestről. A másik képen a csoport tagjai láthatóak.

Millennium Házaként nyílt meg a Liget Budapest Projektnek köszönhetően átfogó műemléki rekonstrukció keretében megújult Ház. A Városliget legrégebbi épülete, egyik ékköve. A Pfaff Ferenc által tervezett épület az 1885-ös Országos Általános Kiállításra épült Műcsarnoknak és a korabeli kritikák szerint – egyedülálló Zsolnay díszítésének köszönhetően – a kiállítás egyik legszebb eleme volt. A kiállítási funkciókhoz azonban szinte azonnal szűkösnek bizonyult, (1250 m2), ezért néhány évvel később megépült a Városligetben a Műcsarnok jóval tágasabb, (2300 m2) mai épülete.

A kívül-belül teljesen felújított Millennium Háza bemutatja a Városliget aranykorát, reflektál a századfordulós pezsgő kulturális életére, amikor Budapesten a korábban sosem látott mértékben indult el a polgárosodás útján. A Ház meginvitál a főváros legpezsgőbb és legsikeresebb történelmi korszakába, amikor a polgárok semmiből teremtettek világvárost, és amikor Budapest Európa egyik legprosperálóbb és egyben legszebb fővárosa lett. A képző- és iparművészet, a történelem, az irodalom, a zene és a gasztronómia szerves egységben alkotja a Ház szellemiségét, mindamellett, hogy a bemutatás során szem előtt tartja a jelen kor látogatóinak elvárásait.

2017 decembere és 2019 augusztusa között zajló helyreállítás az eredeti építészeti dokumentációnak megfelelően valósult meg, kívül-belül visszaállítva a hajdan volt impozáns tereket. Az épület főbejárata visszahelyeződött a korabeli terveknek megfelelően a Hermina út felőli oldalra és a ház ékességei, a különleges Zsolnay-kerámiák is restaurálásra kerültek. A Városliget tájépítészeti megújításának részeként egy új rózsakert is létrehozásra került.

(Aria)