A Mosonmagyaróvári Kertbarát Kör népes csoportja (köztük a győri pénzügyőr klub tagjaival) vonattal igyekezett szombaton a győri Újbor és Sajt Fesztiválra a Hotel Konferencia nagytermébe. Az időjárással megküzdve esernyővel felvértezve sikeresen elértünk a rendezvényre. A kötelező jelentkezést követően a csuklóra felhelyezett szalaggal és az ajándék talpas pohárral már résztvevői és kritikusai lehettünk a 2020 év legjobb borainak és a kiváló sajtoknak. Igaz vásárolni nem volt lehetőségünk, de kóstolásra igen. Éltünk a lehetőséggel, majd véleményünket is megtettük a kapott szavazólapon. A díjak kiosztása után ismét a nyertes borokat céloztuk meg, nem ellenőrzés szempontjából, hanem a szakértők által eredményesnek mondott ízek rögzítése miatt. Az ízvilágot észlelve osztoztunk a zsűri véleményével és nem csalódtunk.

A zenés megnyitást követően a díjkiosztásnál felvonultak a borrendek képviselői. Voltak közöttük neves szakemberek, ismerősök, az aránylag kis teremben megfértünk, viszont egy tágasabb helyiség nem ártott volna. Szemnek gyönyörködtető volt a bevonulásuk.  Adakozásunkat kávéivással fejeztük ki, melynek alkalmával urnába helyeztük anyagi hozzájárulásunkat, majd a az igazi helyben őrölt friss kávé fogyasztása nagy élvezet volt a finom borokra.

Minden felhozatalt a borok közül nem sikerült megkóstolni, de az ízlésnek megfelelő borokat igen. Nekem a fehér borok és a rozé borok ízlettek, a testesebb vörös bort csak egy-két esetben kóstoltam. Gratulálok a szervezőknek, a rendezőknek és díjat nyert borászoknak, akik között látszik a fiatal nemzedék előre törése. A képeim a sikeres fesztivál megrendezéséről tanúskodnak. Késő délután vonatra felszállva utaztunk haza nagy megelégedéssel.

Jáni Lajos