A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is fotópályázatot hirdet, valamennyi aktív és nyugállományú munkatársa számára.

Pályázati feltételek

A pályázatra kizárólag olyan, a pályázó által készített képek küldhetők be, amelyeket a korábbi évek NAV-fotópályázataira még nem neveztek. Egy pályázó legfeljebb 10 digitális fotóval pályázhat, amit fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készített. Csak JPG formátumú, 1-30 MB közötti fájlméretű képek küldhetők be.

Nem lehet nevezni manipulált képekkel, például montázzsal. A fotókon nem helyezhető el utólag semmilyen képalkotó elem, illetve eredetileg a képen szereplő motívumot sem lehet eltávolítani. Megengedett azonban a képek hagyományos fotográfiai korrekciója: a színek, tónusok, kontraszt beállítása, a felvétel közben keletkezett képhibák (például a CCD-re tapadt porszem okozta folt) eltávolítása, a képek vágása, az oldalarányok megváltoztatása. A kiírásnak nem megfelelő képeket a zsűri kizárja a versenyből.

Nevezési kategóriák

1.  Szakmai kategória
Olyan képek küldhetők, amelyek bemutatják a NAV szakterületeinek feladatellátását, a munkatársak mindennapjait, használati tárgyait, szimbólumait.

2.  Kötetlen kategória
Bármilyen témájú kép beküldhető, például portré, természet, humor, hétköznapi élet stb.

A pályázatok beérkezésének határideje:  2021. február 15.

A beküldés rendszerét digitalizáltuk, így néhány kattintás elegendő a képek nevezéséhez. A nevezési felület itt érhető el: Fotópályázat (intranet link).

A NAV nyugdíjasok fotóinak beküldése a NAV NYOSZ-on keresztül történik!

A részletekért keressétek Bozányné Nemes Rita titkárt!

06/70/3312801 vagy nyugdijas@nav.gov.hu

Értékelés, díjak

A beérkezett fotókat a pályázó anonimitásának megőrzésével zsűri értékeli, és az előválogatott, legszínvonalasabb alkotások közül a NAV munkatársai is szavazhatnak kedvencükre az intraneten.

Mindkét kategória első három helyezettje és a közönségdíjas kép készítője MediaMarkt vásárlási utalványokat nyer.

Ha a körülmények lehetővé teszik, a legszínvonalasabb fotókat fotókiállításon mutatjuk be, amelynek megnyitóján adjuk át a díjaikat. A kiállítás anyagát ezután valamennyi megyébe eljuttatjuk.

A képek nevezésének adatvédelmi és szerzői jogi feltételei

Minden beküldött pályamunkánál figyelemmel kell lenni az adatvédelmi és a személyiségi jogi szabályokra. Minden pályázó pályázata beküldésével tudomásul veszi, hogy az általa nevezett képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség őt terheli, beleértve a jogsértés miatt keletkező anyagi felelősséget is.

Valamennyi pályázó pályázata beküldésével elfogadja a kiírási feltételeket, hozzájárul ahhoz, hogy fotói a NAV fotókiállításán szerepeljenek, azokat a NAV a kiadványaiban, a honlapján, az intranet oldalán, a közösségi médiában, illetve dekorációs célokra térítés nélkül felhasználhassa.

Várjuk a fotózás szerelmeseinek kiváló alkotásait!

Kommunikációs Főosztály