Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága volt munkatársa

IZSÉPY ANDREA 

nyug. pénzügyőr alezredes

2021. február 11-én, 59 éves korában elhalálozott.

Alezredes asszony 1982. július 1-én került felvételre a Vám- és Pénzügyőri testülethez, ahonnan 2010. december 29-én vonult nyugállományba. Pénzügyőri szolgálatát a hidasnémeti Vámhivatalban beosztottként kezdte, majd 1984. április 2-től a miskolci Vámhivatal állományába került áthelyezésre. A vámhivatalnál több szakterületen, előbb a külkereskedelmi, majd hosszabb időn keresztül a magánforgalmi vámellenőrzés szakterületen magas színvonalon látta el feladatait. Már pályája kezdetén kiemelkedett környezetéből éles és gyors észjárásával, az új ismeretek megszerzésére irányuló fogékonyságával, kiváló szellemi képességével. Munkáját mindvégig nagy önállósággal, lelkiismeretesen, gyorsan és precízen végezte, feladatteljesítését az áldozatvállalás és felelősségérzet jellemezte.

Jó vezetői kompetenciáinak és szakmai előmenetelének köszönhetően a miskolci Vámhivatal parancsnok-helyettesévé nevezték ki, majd a VP Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságához került áthelyezésre, ahol a Jogi és Koordinációs Osztály vezetői feladatait látta el.

Andreát a határozott jellem, komoly gondolkodás, megalapozott, az előrehaladást szolgáló véleményalkotás, kreatív tevékenység, irányítókészség jellemezte. A pénzügyőri pálya iránt mindvégig töretlen elköteleződést tanúsított.

A hivatalnál szolgálatot teljesítő fiatalok neveléséből kivette részét, igyekezett gyakorlati tapasztalatait és a munka végzésének helyes módszereit átadni részükre.

Szolgálati ideje alatt végzett lelkiismeretes, kimagasló munkájáért számos elismerést kapott: pénzjutalom, tárgyjutalom, soron kívüli előléptetés, Vám- és Pénzügyőri Szolgálati Érem 10, 15, 20, 25 éves fokozatai, Vám- és Pénzügyőrségért Érem, Vám- és Pénzügyőrségért Érem Arany fokozata, Vám- és Pénzügyőri Aranygyűrű

Végső búcsúztatására  2021. február 22-én (hétfőn) 1300 órakor kerül sor Miskolcon a Mindszenti  temető ravatalozójában.

Emlékét szívünkben tisztelettel és szeretettel megőrizzük.