Közeleg húsvét, amit megelőz a negyven napos nagyböjt. A keresztény közösségekben a húsvét előtti előkészületi, bűnbánati időszak. Ebben az időszakban a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozatvállalás áll.

A nagyböjtöt megelőzi a farsangi időszak, melynek utolsó napja a húshagyókedd, a hagyomány szerint ezen a napon lehet utoljára húst fogyasztani. Azonban van egy nap, amikor el lehet fogyasztani a maradék húsos ételeket. Ez a nap a húshagyókeddet követő csütörtök, a „TORKOS CSÜTÖRTÖK”. Már régóta éttermek csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez hazánkban.

Klubunk is részt vesz a torkoskodáson már több éve. Ismét megszerveztük a közös ebédet az egri Expressz-Aranysíp Étteremben, ahonnan Nagyné Márti jó előre elkérte az étlapot és e-mailben mindenkinek megküldte. Az étlapról a résztvevők kiválaszthatták, melyik ételt kívánják elfogyasztani.

Február 27-én 12 órakor gyülekeztünk az étteremben a szépen megterített asztalok körül. A személyzet mindenkinek feltálalta az ételeket, melyeket jó hangulatban, nagyon kellemes környezetben fogyasztottunk el. 

Lejegyezte: Nagy Jánosné Márti klubtag,

NAV Egri Adóügyi Nyugdíjas Klub