Így év vége felé számvetést készítettünk a Veszprémi Adóügyi Klub 2020. évi közösségi tevékenységéről. Erre az esztendőre is változatos, érdekes programsorozatot állítottunk össze, melyet januárban a tagság lelkesen elfogadott. Úgy kezdtük az évet, ahogyan azt korábban is tettük: várakozással, nagy tervekkel.

Februárban a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárában jártunk. Megismertük a levéltár működését, történetét és a kutatási lehetőségeket. A történeti kiállítás megtekintése után módunk volt több , a XIX. század első feléből származó anyakönyvbe is belelapozni. Szintén ebben a hónapban nagy megtiszteltetés érte közösségünket. A tagság és Nagy Lászlóné Saci vezetőségi tagunk javaslatára klubvezetőnket Ferencsik Évát a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagjává választották.

Márciusban klubdélutánt tartottunk, a tavaszi időszakra tervezett kirándulásainkról beszélgettünk, finomítottuk a programokat. Ekkor még nem sejtettük, hogy minden elképzelésünk csak terv marad. Néhány nappal a találkozónk után bevezették a vírushelyzet miatti korlátozó intézkedéseket. Megszűntek a személyes találkozások, telefonon és az interneten tartottuk egymással a kapcsolatot.

Júniusban nemcsak a nyár köszöntött be, végre együtt tölthettünk egy nagyon kellemes napot. Alsóörsre kirándultunk, ahol nagy sétát tettünk a vízparton és a faluban. A strand egyik büféjében lángosoztunk, majd a kiadós séta után egy cukrászda kerthelyiségében finom sütemények és hatalmas adag fagylaltok társaságában pihentünk.

Július, augusztus hónapokban rendszeresen szünetet tartunk, ez az időszak a családé. Az unokázás, kertészkedés töltötte ki napjainkat.

Szeptemberben lehetőségünk volt a veszprémi állatkertet a hagyományostól eltérő módon megtekinteni. Betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé. Megismerhettük az állatkerti dolgozók munkáját, megmutatták az állatok takarmányozásához, ellátásához kapcsolódó helyiségeket, konyhákat.

Októberben néhányan a klubból részt vettek a “Világ gyalogló nap “-on. Kellemes őszi séta volt a Séd patak völgyében. Klubnapunkon pedig érdekes és hasznos előadást hallgattunk meg az Omega 3 zsírsavak hatásáról.

Év közben folyamatosan követtük a városi és a környékbeli települések rendezvényeit, programjait. Ezeken klubtagjaink saját döntéseik alapján vettek részt.

Tagtársaimmal együtt bízunk abban, hogy a jövő esztendőben klubéletünk (is) visszatérhet a régi kerékvágásba, szokott módon tarthatjuk a foglalkozásokat, és az idén elmaradt kirándulások megvalósulhatnak.

Pap Éva Mária, Veszprém Megyei Adóügyi Klub

vezetőségi tag