Tökéletes időzítés: éppen farsang utolsó napjára esett a Fővárosi Pénzügyőr Klub februári találkozója. Évekkel ezelőtt már volt egy próbálkozás a karneváli hangulat megteremtésére, de aztán annyiban is maradtunk. Most többek kívánságával vágott egybe Untener Erika klubvezető elképzelése, hogy próbáljuk meg újra! Egy kitétele volt: nem ér öregasszonynak öltözni…!

Talán ügyünk érdekét szolgálta az új módi is, miszerint az étel-italról immár magunknak kell gondoskodnunk. Várakozáson felüli volt minden! Bár senki nem öltözött be teljes jelmezbe, sokan hoztak magukkal fejdíszt, álarcot egyéb kellékeket. Asztaltársaságok alakultak, előre megbeszélve, hogy ki, mit hoz a lakomához. Sós és édes sütemények kavalkádját vonultatták fel a húsok és saláták mellett. Innivaló is akadt bőven, és persze az elmaradhatatlan tánc!

Kellemes és meglepő látvány fogadta a terembe lépőket. A legutóbb még csupasz falakat festmények töltötték meg élettel – feltámadt a NAV Galéria, elsőként a Fogarasi házaspár, Éva és László festményeinek helyet adva. Szeretettel köszöntöttük körünkben az alkotókat. Egy hónapig látható a kiállítás. Várjuk további nyugdíjas alkotóink jelentkezését is!

Vége van tehát a farsangi időszaknak. Hamvazó szerdával kezdődik a húsvét előtti böjti időszak, amely nem koplalást jelent, „csak” visszafogott étkezést mennyiségben, és lehetőleg húsmentesen. Próbáljuk ki! A szervezetünk nagyon meghálálná…

Szöveg: Gados Júlia

Képek: Fogarasi László,

Gados Júlia