Jó szívvel ajánlom minden olvasni szerető klubtársamnak. Ezt a könyvet olvastam először az írónőtől és felkeltette érdeklődésemet művei iránt. Azóta már több könyvét is olvastam.

A könyv érdekessége, hogy az 1800-as évek végétől végigkíséri egy nagyon tudatos nő életét, hihetetlen kitartását, hogy elérhesse gyermekkori álmának megvalósulását. A szakmai leírás, hogyan kezdett a mozgófilm teret hódítani, először, mint néma film, későbbiekben hogyan kellett a színészeknek is változni, felnőni a hangos filmhez. Itt is egy magyar nő, aki átlépve a hagyományokat tudott alkalmazkodni és azonosulni a kor megváltozott körülményeihez.

Fábián Janka: Búzavirág

A regény 1899. decemberében kezdődik az Ághfay-kúrián. A főszereplő Pálóczy Emília már kislányként is rajongott a színházért és később az akkor még igen nagy újdonságnak számító mozgóképért. Udvarlójával készítettek is egy amatőr filmet, melynek Ő volt a főszereplője. Az első világháborúban a fiút besorozzák, Emília pedig ápolónőnek jelentkezik, hogy megtalálja szerelmét.  Vőlegényét elveszítette, a háború viszontagságai miatt egészsége is megrokkant. Színészi ambícióit azonban nem adja fel. Vince emléke miatt Hollywoodba utazik és Mimi Hamiltonként ünnepelt filmcsillag lesz. A könyv 1998. májusában fejeződik be. Pálóczy Emilia életének 100 évének történése olvasható a könyvben.

Jó kikapcsolódást kívánok mindenkinek bármely könyv olvasásához: Gregorné Ili