A NAV NYOSZ Elnökségének közleménye a tervezett szeptemberi eseményekkel kapcsolatban

A NAV NYOSZ Elnöksége – a rendezőkkel, zsűrielnökkel folytatott e-mailes konzultációt követően, velük egyetértésben – az országos járványhelyzet alakulásával, valamint az ezzel kapcsolatban mindenkitől elvárható önfegyelem és önmegtartóztatás miatt, valamint a társaink iránt érzett felelősség miatt az alábbi döntést hozta:

A 2020. szeptember 5-i

III. Nyárbúcsúztató fesztivál és „Nagy Gyula” emlékére rendezendő főzőverseny

elmarad.

A sajnálatos döntést annak figyelembe vételével hozták meg az említett vezetők, hogy, bár a rendezvény megtartását jelenleg még nem tiltja semmi, de a Szövetség megakadályozza egy esetleges újabb fertőzési góc kialakulását. Ez felelősségteljesebb magatartás, mint a saját erőből megvalósítható biztonsági, beléptetési intézkedésekkel megtartott találkozó, ahol mindenki a távolságtartásra törekszik, nehogy a másiktól megkapja a kórt.

A döntést alátámasztja, hogy a rendezvényre előzetesen jelentkezett, mintegy kétszáz fős létszámból egyre többen jelezték visszalépésüket.

Köszönet a szervezőknek az elvégzett, hatalmas előkészítő munkáért és az eszközök, programok vissza és lemondását célzó, majdnem ugyanakkora volumenű, keserű szívvel végrehajtott tevékenységéért.

Minden reményünk és várakozásunk ellenére nem sikerült megvalósítani az egymástól régóta „elzárt” tagok találkozását, de úgy véljük a találkozás öröménél nagyobb öröm, ha társaink egészségesek maradnak.

Kérjük minden klubtagunkat, valamint a NAV valamennyi nyugdíjasát, hogy saját egészségük megóvása érdekében tartsák be az előírásokat.

A szeptember 5. utáni időszakkal kapcsolatban újabb közlemények kerülnek kiadásra.

A NAV NYOSZ Elnöksége kéri, hogy a tagok kövessék figyelemmel a szövetség honlapját és Facebook oldalát, a klubvezetők pedig az e-mail üzeneteket.

(A kiadmány hiteléül: Horváth Attila alelnök)