Pandémia ide vagy oda, a kora tavaszi melegeknek köszönhetően a Mecsek kedvenc ínyencsége, a medvehagyma ismét előbújt. Sajnos idén nem szervezhettük meg az immár hagyományos márciusi medvehagymatúránkat. Azért a Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas klub nyugdíjasai közül néhány bátor vállalkozó megunva a bezártságot, elindult nosztalgiázni a hajdani „medvehagyma ösvényen”, bízva abban, hogy szerencsével jár, míg végigmegy a bejáratott útvonalon. Az adóügyi klub néhány tagja hasonlóképpen gondolkodhatott, mert véletlenül összetalálkoztunk velük a Misinára tartó helyijáraton, így a túránk kiindulópontjához már jóízű beszélgetésbe merülve érkeztünk meg.

A tévétoronytól – maszkjainktól megszabadulva – gyalogszerrel vágtunk neki a Hóvirágvölgy – Kisrét – Dömörkapu útvonalnak. Az volt a célunk, hogy mozogjunk egy kicsit Pécs legnagyobb „ligetében”, és nem utolsósorban egy kevés medvehagymával térhessünk haza sétánkról, mivel idén sem szeretnénk lemaradni erről az egészséges vitaminforrásról.

A mozgás, a friss levegő, valamint a madarak éneke jótékonyan hatott testünkre-lelkünkre. Külön élményt jelentett, hogy végre – ha nem is szervezetten – társainkkal is összefuthattunk. Azzal köszöntünk el egymástól, hogy jó lenne már újra szervezett közös programokon részt venni.

Fischer Péter

Pécsi Pénzügyőr Nyugdíjas Klub