A tavalyi sikereken felbuzdulva Veress László, a NAV NYOSZ Pályázati Munkabizottság tagja ismét nekiveselkedett egy pályázat megírásának. Most nem a Nyárbúcsúztató Fesztiválra/Főzőversenyre, hanem a SENIOR 10 próba őszi időpontjára nyújtott be pályázatot a Béres Alapítványhoz. Sajnos időközben a COVID második hulláma elért bennünket, így írtunk a Béres Alapítványnak, hogy az összejövetelt le kellett mondanunk a járványhelyzet miatt. Meglepetésünkre kaptunk egy válaszlevelet, melyben tájékoztattak arról, hogy a kialakult helyzettől függetlenül felajánlanak a NAV NYOSZ nyugdíjasainak 500 doboz Béres Omega 3 lágyzselatin kapszulát 1,3 millió forint értékben. Törtük a fejünket, hogy milyen koncepció alapján tudnánk igazságosan szétosztani az Omega 3 kapszulákat.

Arra az elhatározásra jutottunk – a Pályázati Munkabizottság vezetőjével is konzultálva -, hogy a klubvezetőkhöz fordulunk, igényfelmérést végzünk. A beérkezett kérelmeket összesítve meglepődve láttuk, hogy a rendelkezésünkre álló 500 doboz lágyzselatin kapszulát több, mint 700 felé kellene osztanunk! (Volt olyan klub is, aki a 19 fős taglétszámra 25 igényt nyújtott be…)

Úgy döntöttünk, hogy létszámarányosan osztjuk szét az adományt. Persze, olyan nincs, hogy mindenki megelégedésére tegyünk bármit is! (Azt mondják, az igazság odaát van…)

Köszönjük a Béres Alapítvány nagyvonalú támogatását, amely ebben a vírushelyzetben kifejezetten jól jön. Külön köszönet Veress László szemfüles nyugdíjas társunknak a sikeres pályázat lebonyolításában végzett munkájáért és a kapott termékekért!

Bozányné Nemes Rita

titkár, a Pályázati Munkabizottság tagja

(Mivel a pandémia miatt most elmaradt az ünnepélyes átadás, Veress László a szállítást is magára vállalta, ezért a tavalyi adományozás képeiből mutatok néhányat. B.G.J.)